Onze School heeft het vignet Gezonde School met voeding behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Vignet Gezonde School

Themacertificaat Bewegen & Sport

Onze school heeft bovendien het themacertificaat Bewegen & Sport behaald. Dit is gericht op de volgende pijlers:

  • Gezondsheidseducatie
  • Fysieke en sociale omgeving
  • Signaleren
  • Beleid

Drinken:

Water is de beste dorstlesser. Daarom willen wij adviseren om uw kind als tussendoordrank water mee te geven. De kinderen mogen het water ook overdag op hun tafel hebben staan. Tussen de middag mogen de kinderen ook thee of halfvolle en magere zuivelproducten drinken. 

Pauze in de ochtenden:

We eten in alle groepen fruit of groente in de ochtendpauze.  Het eten van meer fruit en groente draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van kinderen.  Uit onderzoek blijkt dat het eten van fruit en groepen op school ervoor zorgt dat kinderen ook thuis vaker gezond kiezen. 

Gezonde lunch:

Een gezonde lunch bestaat uit boterhammen, met daarbij (eventueel) wat fruit of groente. De gezondste keuze is een volkoren boterham, besmeerd met halvarine en mager beleg. Aangevuld met een stuk fruit of een stuk groente (zoals komkommer, cherrytomaatjes, radijsjes, worteltjes, reepjes paprika etc.). Als drinken adviseren we om water of halfvolle en magere zuivelproducten te drinken.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op: www.gezondeschool.nl

EU Schoolfruit en groenteprogramma

EU Schoolfruit en groenteprogramma

Ook dit schooljaar nemen wij deel aan het EU Schoolfruit en groenteprogramma, gefinancierd door de Europese Unie.

Dit betekent dat wij groeten en fruit krijgen van oktober tot en met april.

De dagen waarop de kinderen deze groenten en het fruit aangeboden krijgen is op de woensdag, donderdag en vrijdag. De kinderen hoeven dan alleen maar water (of een bidon) mee te nemen voor de kleine pauze.